15.1.2020 17:03
Lahti Basketball Juniorit ry

Katsomon pelisäännöt

Koripallon arvoihin ovat aina kuuluneet hyvät käytöstavat kentällä. Yhtä tärkeässä roolissa on myös hyvät käytöstavat pelikentän ulkopuolella katsomoissa ja kenttien laidoilla. Katsomossa oleva aikuinen toimii esimerkkinä jokaiselle nuorelle.

Vuodenvaihteeseen kuuluu usein uudenvuodenlupaukset. Tämän vuoden lupaus jokaisella koriskatsojalla voisi olla lupaus paremmasta katsomokäyttäytymisestä. Katsomoissa tulisi olla hyvä, kannustava ja turvallinen ilmapiiri. Keskitytään jatkossakin katsomoissa pelaajien kannustamiseen tsemppaamalla pelaajia, annetaan valmentajien ohjeistaa ja opettaa pelaajia sekä erotuomareiden keskittyä omiin tehtäviinsä.

Siinä missä koripallon arvoihin on kuulunut yli vuosisadan hyvät käytöstavat ja vastustajan kunnioittaminen kentällä, samaa odotetaan myös katsojilta. Haluamme käyttäytyä kunnioittavasti pelin kaikkia osapuolia kohtaan ja epäasialliseen käyttäytymiseen puuttuminen on jokaisen oikeus, jos sitä havaitaan.

Forssan Feeniks Basket, puheenjohtajansa Kirsi Ylösmäen johdolla, teetti jo syksyn 2019 aikana omalle seuraväelleen katsomosäännöt, jotka ovat olleet hänen luvallaan Koripalloliiton katsomon pelisääntöjen esimerkkinä.
- Feeniks Basketin esimerkin innoittamana haluamme Koripalloliiton puolesta tarjota mallin ja dokumentin jokaisen jäsenseuramme käyttöön. Koripallon arvoihin ovat jo iät ja ajat kuuluneet hyvät käytöstavat kentällä, kuten vastustajan kunnioittaminen ja käsi ylös virheen merkiksi, kertoo Koripalloliiton Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömberg.

  • Yhtä tärkeässä roolissa on myös hyvien käytöstapojen merkitys myös pelikentän ulkopuolella katsomoissa ja kentän laidoilla. Tämä hieno seuraesimerkki kannattaa ottaa nyt kaikkien seurojen hyvien käytäntöjen kansioon, kiittelee Strömberg.

Liitteenä viestissä löytyy Lahti Basketball Junioreiden käyttöön ottama, katsomon pelisäännöt ohjeistus kaikille kannattajille!